EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

La sicav que gestiona un osonenc és la més rendible d’Espanya

La sicav que gestiona un osonenc és la més rendible d’Espanya..
última actualització: 16-06-2016 (15:57)

Dolors Altarriba
Smart Social Sicav va néixer fa un any a través de les xarxes socials i ja té prop de 900 socis

Amb el nom d’Incubadora de gestores, apareixia el març de l’any 2011 i a través de les xarxes socials la idea d’un projecte que va acabar sent la Smart Social Sicav. Una sicav (societat d’inversió de capital variable) que un any després de començar a caminar és la que més rendibilitat ha aconseguit de les 3.374 que hi ha a l’Estat espanyol. El 5 de maig de l’any passat, quan va començar, tenia 553 socis i cinc milions d’euros, “el doble dels que necessitàvem”, segons explica Antoni Fernández, gestor d’aquest projecte i veí de Santa Eulàlia de Riuprimer. Ara, són més de 900 i ja compten amb un capital de 22 milions d’euros, “a punt de fer una ampliació de capital, ja que quan arribem als 24 milions cal fer-ho”.
Per entendre la rendibilitat que ha tingut, el mateix Fernández ho explica en el seu informe mensual que publica a la web de la sicav. “Per cada 100 euros invertits en la Smart Social Sicav el 5 de maig de 2015, ara valen 115, davant dels 88 en l’índex Dax o els 82 de l’Ibex-35 amb dividends, els 99 amb S & P 500 i els 98 del Nasdaq”, explica. I un altre símptoma de l’èxit és que dels 13 mesos que fa que funciona, en 10 el resultat ha estat de guanys i només en tres de pèrdues. El com ho fa Fernández per obtenir aquests resultats forma part dels seus coneixements, perquè com ell diu “tanta sort no tindria”. Aposta, això sí, per valors més líquids que permeten que amb “dos clics es pugui retirar la inversió”. També és prudent i sovint, com ara, pot haver-hi més d’un 50% del capital sense invertir. Comporta, això sí, “estar pendent constantment tant dels mercats europeus com dels nord-americans, que és amb els que treballa”, afegeix Fernández. A més, ara ja no val allò “que si una empresa funciona molt bé, tingui molt bon resultat a la borsa”, conclou.
El trader osonenc, que va ser triat pels impulsors d’aquesta sicav entre 40 participants més en un concurs per buscar el gestor adequat, explica que aquesta és una sicav “autèntica, amb inversors reals”, diu, i posa com a exemple que hi ha, entre ells, “dos o tres veïns de Santa Eulàlia i persones que hi han posat, per exemple, només 200 euros”. El benefici fiscal d’una sicav suposa que pels beneficis obtinguts dels diners invertits es paga únicament un 1% d’impostos mentre que fora d’una sicav la quantitat és d’entre el 20% i el 30%. La Smart Social Sicav “permet que tothom hi pugui participar”, explica. De fet, el seu model ja s’està copiant per altres “gestors, com Josef Ajram, que n’impulsa una també via xarxes socials”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal